Logo Tandartscentrum Atlas

behandelingen

Tandartscentrum Atlas Symbool

controle en preventie

‘Voorkomen is beter dan genezen’. Tijdens een algemene controleafspraak evalueren wij uw gebit. We controleren de bestaande ‘vullingen’ en evalueren de gezondheid van uw tanden en tandvlees. Er wordt een grondige reiniging uitgevoerd en er worden eventueel RX-foto’s gemaakt.

Wij adviseren regelmatige controles voor het ganse gezin. Bij zo’n (half-)jaarlijkse controle krijgt u van ons ook de nodige poetsinstructies.

Kindertandarts Kortrijk: het is belangrijk om kinderen zo jong mogelijk op een rustige en aangename manier vertrouwd te maken met de tandarts. Jong geleerd is oud gedaan…

Tandartscentrum Atlas Symbool

parodontologie

Tandvleesontsteking is de meest voorkomende vorm van ontsteking in het menselijk lichaam. In het vakjargon spreekt men dan afhankelijk van de ontstoken zones van gingivitis of parodontitis.

Het is belangrijk om tandvleesontstekingen in een zo vroeg mogelijk stadium op te sporen en te behandelen. Hiervoor maken we een status op van uw tandvlees (parodontaal onderzoek).

Tandartscentrum Atlas Symbool

implantologie

Tandheelkundige implantaten of tandprotheses zijn kunstwortels in titanium die in het kaakbeen vastgezet worden om ontbrekende of verloren tanden te vervangen. Implantaten hebben de vorm van een schroef.

Er zijn tal van behandelopties met implantaten om voor elke situatie een passende oplossing te vinden. Zo kunnen implantaten dienen als basis voor een nieuwe kroon. Ontbreken er meerdere tanden, dan kunnen we implantaten ook als basis gebruiken voor een brug.

Implantaten kunnen ook dienen als verankering voor een kunstgebit.

Tandartscentrum Atlas Symbool

kroon- en brugwerk

Wanneer er te veel tandmateriaal is verloren gegaan of bij het vervangen van oude kronen, kunnen meer uitgebreide restauraties met porseleinen kroon- en brugwerk nodig zijn. De huidige materialen stellen ons in staat om bij de meeste behandelingen metaalvrij te werken.

Tandartscentrum Atlas Symbool

endodontologie

De zenuw van de tand kan beschadigd raken door tandbederf, een trauma of een slecht aansluitende vulling. Hierdoor kunnen acute pijnklachten ontstaan of zelfs een chronische ontsteking.

Bij een wortelkanaalbehandeling zal uw tandarts uw tand onder verdoving openmaken. Bacteriën en zenuwresten die zich in het wortelkanaal bevinden worden verwijderd.

Tandartscentrum Atlas Symbool

veneers of facings

Veneers zijn schildjes uit porselein of composiet die de vormgeving en de kleur van tanden veranderen.

Facings zijn perfect voor het repareren van gebroken, onregelmatige of verkleurde tanden. Facings zijn op maat gemaakte FLINTERDUNNE porseleinen laagjes die we op uw tand aanbrengen. Oersterk en met 100% natuurlijke uitstraling.

Tandartscentrum Atlas Symbool

prothese

Wanneer er een aantal tanden of kiezen verloren zijn gegaan of zelfs het volledige gebit, dan kan een gedeeltelijk of volledig kunstgebit een goede oplossing zijn.

Een kunstgebit kan voorzien worden bij mensen die helemaal geen tanden meer hebben. Als er echter een aantal tanden ontbreken, kan er soms nood zijn aan een gedeeltelijk gebit, een gedeeltelijk kunstgebit of frame-prothese.

Tandartscentrum Atlas Symbool

restauratie en cosmetische tandheelkunde

Wanneer een stukje tand vervangen moet worden door breuk of cariës (gaatje) zal dit indien mogelijk uitgevoerd worden met directe tandkleurige vulmaterialen. Soms is er nood aan een meer uitgebreid behandelplan. De sterkte van onze gespecialiseerde groepspraktijk is dat het onderling overleg om dat plan op te stellen erg snel en vlot verloopt.

Tandartscentrum Atlas Symbool

bleaching

Door gebruik van producten als koffie, thee, rode wijn of door het roken kunnen onze tanden verkleuren.

Met een bleachingbehandeling kun je de tanden weer hun natuurlijke witte tandkleur geven. Het is een veilige behandeling, op voorwaarde dat ze met de nodige expertise en op de juiste manier wordt uitgevoerd.